fredag den 20. januar 2012

One in a million!

Dette er en blog om den vildeste game drive jeg har været på....en aften for et par uger siden...

Det gik rygter om at der var vildhunde i området. De er meget truede og ikke det mest almindelige syn hernede. Så da vi tog afsted på aftenens game drive, satte vi kursen mod hvor de var. Og vi var ikke de eneste - det er et særsyn at have flere biler på samme sighting her i reservatet, men rygtet havde spredt sig som en steppebrand og der var yderligere 3 biler der også ville se vovserne. ...og der var de, på landingsbanen - men det var ikke bare det. De var på jagt! Der var en stor flok impalaer 200 m længere oppe på landingsbanen, og vildhundene var ved at lægge sig i formation til at angribe. Og det gjorde de. Impalaerne sprang for livet, og vildhundene fik ikke skilt et dyr fra flokken, men det stoppede dem ikke....de forfulgte flokken i et hæsblæsende tempo. Tålmodige, afventende, til en af impalaerne ville løbe tør for kræfter. De forsvandt ind i bushen, og så gik den vilde jagt ellers for at holde trit med dem. 

Der var konstant radiokontakt mellem alle 4 biler - om positioner, hvad man så, hvad man hørte og hvor man ville køre hen. Efter 15 min blev vi enige om at lade de andre udføre skattejagten for os, og køre hen og sidde i en kæmpe flok bøfler der var et par kilometre væk. Så som sagt så gjort. Vi fandt bøflerne uden problemer, og sad der i en 30-45 minutter..og bare sad. I starten var de meget nervøse, men efter vi havde siddet der i 5 minutter beggyndte de at slappe af og tog ikke særlig meget notits af os. Kun kalvene kiggede nysgerrigt på os:



Pludselig hørte vi en dyb rumlen. Torden? Nej. Til højre for os begyndte hele flokken at løbe ned mod os...snart fulgte hele flokken efter, i en stor støvsky. man følte sig lidt prisgivet, siddende der i bilen, men de styrede uden om os:


Men hvorfor løb de? I samme øjeblik fik vi et kald over radioen, at de andre havde mistet færten af vildhundene....om vi havde set dem? Steven skulle lige til at svare, at det havde vi ikke da hele flokken af vildhunde kom løbende ud af den støvsky bøflerne havde efterladt sig:





Steven svarede så nonchalant over radioen at ja, vi sad og kiggede på dem lige nu. Vi så dem ikke fange noget, men de forlod stedet kort efter for at genoptage jagten på impalaflokken. De har helt sikker fået noget at spise den aften, for til trods for at de ligner uskyldige schæfer-gadekryds, er de ikke desto mindre Afrika's mest effektive rovdyr. Sikken en oplevelse!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar