søndag den 12. februar 2012

El-ænder i den spanske hovedstad...eller...

Hernede er de nogenlunde lige så opfindsomme når det kommer til stednavne, som de er i USA. I kender vel allesammen Paris, Sydafrika, ikke? Eller Windsor? Jeg har skam været i Madrid mens jeg har været hernede. Dog ikke byen, men en privatejet farm oppe ved Hoedspruit, ejet af Josh, som vi holdt jul sammen med på Sleepers.

Der er to særlige ting ved Josh's farm. Dels beliggenheden - meget smukt klods op af bjergene, og dels at han lever af at avle sjældne antiloper. Sable antilopes og roan. Roan minder utroligt meget om de pronghorn antiloper, der altid har været en del af min hverdag ude på prærien i Colorado. Men han har også eland. Og nej, det udtales (desværre) ikke el-and men eee-land. En eland er basalt set en firkant med ben. Et KÆMPE antilope-dyr med sjove skruede horn. Vi har dem, eller sables og roan, ikke her i Timbavati, så da Josh inviterede os på game drive på hans farm, sagde vi selvfølgelig ikke nej!

Det blev til en to timer lang game drive i jagten på glimtet af sjældne dyr...





Succesen var ikke overvældende, men det var stadig en flot flot tur på en meget smuk farm. Vi fik dog set de store firkanter - så jeg var godt tilfreds! 

En af årsagerne til den manglende succes, skyldtes bl.a. det triste faktum at Josh mister en del dyr på sin farm. Krybskyttere er ikke problemet her, men derimod en flok hyæner som ikke hører til på farmen, men som kommer udefra. Efter vores game drive blev vi budt på forfriskninger oppe i hovedhuset til en snak om lidt af hvert, og Josh viste os nogle triste billede af fuldvoksne sable antiloper der var blevet jagtet ind i det elektriske hegn (formodentlig af hyæner) og døde. Hvilket spild! Josh fortalte også at han slet ikke havde nogle kavle i år - han havde kendskab til at der var født både sable, roan og eland kalve, men at de allesammen var forsvundet nu. Det understreger jo bare at reservaterne hernede er gode til at holde dyrene inde, men ikke til at holde krybskyttere og andre uindbudte gæster ude...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar